Doorzetten.

Doorzetten.

Heb jij wel eens iemand gezien die fysiek in staat is om te lopen maar die toch niet kan lopen?

Nee? Weet je hoe dat komt? Wij hebben leren lopen. Weet je hoe? Door te vallen en weer op te staan. Hoe vaker we vielen hoe vaker we weer opstonden. Maar het lijkt erop dat wij dat allemaal een beetje verleerd zijn. En dan bedoel ik het doorzetten om echt iets te kunnen, echt iets te leren of je doel te behalen.

Bijna elke Nederlander kan fietsen. Zelfde verhaal als het lopen. En misschien zijn we bij het fietsen nog wel harder gevallen. Ik was de aller slechte fietser aller tijden. Mijn moeder heeft doodsangsten uitgestaan met mij. Een helmpje had heel veel dokter bezoekjes gescheeld. Maar weet je!? Ik kan nu fietsen!! Waarom? Omdat ik doorgezet heb, net zo lang tot ik het kon en het maakte niet uit of ik viel en hoe hard ik viel.

Hier hoef ik natuurlijk geen staande ovatie voor maar het punt blijft dat wanneer je doorzet om iets te kunnen het je meestal wel lukt. Dit hangt natuurlijk wel af van wat je doel is en welke talenten en vaardigheden je hebt. We moeten wel realistisch blijven. Ik weet ook dat wanneer ik met de Voice mee doe, dat niet alle stoelen voor mij gaan draaien. Ja, misschien om te vragen of ik alsjeblieft wil ophouden.

Hoe kan je deze voorbeelden nu gebruiken om er voor te zorgen dat jij dit keer wel door gaat zetten. Doorzetten is een afspraak met jezelf maken en je daar aan houden. Ik wil leren fietsen, dus ik ga net zo lang door tot ik het kan. Ik wil 10 kg afvallen en ik ga net zo lang door tot het gelukt is. Wat is het verschil? In de basis niet heel veel. Je wilt iets, dus moet je er iets voor doen.

Kennis is wel een dingetje. Iedereen heeft de kennis om te fietsen, je gaat zitten, trapt en als je hard genoeg trapt blijf je in evenwicht. Bij afvallen is dat natuurlijk anders. Maar het schijnt dat daar hele goede programma’s voor zijn die je daarbij kunnen helpen 😉. Maar houd je het vol om minder te eten dan je verbrand, dan val je af. Moeilijker is het niet.

Hier komt doorzetten voor beginners:

– Stel een doel

– Maak een afspraak met jezelf over hoe je dit doel gaat behalen

– Hou je aan je afspraken

– En zet door!!!

Makkelijk he!?

Onthoud goed. Als je doet wat je deed, krijg je wat je had. Dus wil je iets anders in je leven, dan moet je iets veranderen.

Quote van de week;

“ makkelijker kunnen we het niet maken, wel moeilijker”