Vakantie excuus

vakantie excuus

Gebruik jij de vakantie ook als excuus om minder gezond te hoeven eten?

Je hoort het regelmatig. Ja maar het is nu vakantie. Of nog erger. Ja maar het is nu de vakantie PERIODE. Waarbij zodra de zon gaat schijnen het excuus is gevonden om minder gezond te hoeven eten.

Wat is toch de reden dat mensen wanneer ze vakantie hebben besluiten minder gezond te eten. Vaak is de reden dat ze op vakantie vinden dat ze niets hoeven te doen. Of eerlijk zeggen dat ze geen zin hebben om te koken.

Maar wanneer je je er (voor de vakantie) een beetje in verdiept zul je zien dat gezond eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en al helemaal niet veel tijd hoeft te kosten. Naar de snackbar lopen en daar wachten op je bestelling kost vaak meer tijd dan zelf iets gezonds koken. Het voorbeeld van de foto heeft in totaal ongeveer 15 minuten tijd gekost, was allemaal te bereiden in 1 pan en was vele malen goedkoper dan de snackbar.

Vaak is tijd dan ook helemaal niet de echte reden. De echte reden is PRIORITEIT. Hoe belangrijk is jouw gezondheid voor je. Hoe graag wil je echt gezond eten, gezond worden en/of blijven. Hoe graag wil je echt afvallen.

Bedenk eerst eens goed hoe belangrijk je doel echt is en heb je het er echt voor over om alles te doen wat er voor nodig is om je doel te bereiken.

Voorkom de teleurstelling van je spiegelbeeld na de vakantie en gun jezelf een gezond lichaam. Want je zult merken dat gezond eten ook je vakantie een stuk prettiger maakt.